Ознака: квадрил

Матуранти го одиграа познатиот танц квадрил на скопскиот плоштад

Точно напладне, матурантите од шест соседни земји на скопскиот плоштад „Македонија“ го одиграа познатиот танц квадрил во рамки на годинешната манифестација „Матурската парада“. Оваа година...

Матурантите по двегодишна пауза традиционално заиграа квадрил на плоштад „Македонија“

Матурантите од повеќе училишта од Скопје денеска заиграа квадрил на „Матурската парада“, која се одржа на плоштадот „Македонија“, и која поради пандемијата две години...

На матурската парада традиционално се танцуваше квадрил

На плоштадот „Македонија“ на манифестацијата „Матурска парада 2019“, матурантите и годинава традиционално на звуците на Штраус го одиграа танцот квадрил. Учествуваа околу 1.000 матуранти...

Матурантите по тринаесетти пат одиграа квадрил на плоштад „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од...

Матурантите традиционално одиграа квадрил, со звуците на Штраус

Со дадена заклетва за ненасилство и со звуците на музиката од Штраусовата опера „Лилјакот“ денеска точно напладне на плоштадот „Македонија“ во Скопје околу илјада...

Матурантите денеска играат квадрил на плоштад „Македонија“

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2018“ ќе се одржи денеска на пладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално матурантите танцуваат квадрил. Освен во Скопје, годинава...