Ознака: Калистрат Санџакоски

Објавена книгата „Потестатизам“ од Калистрат Санџакоски

Издавачката куќа „Паблишер“ ја објави книгата „Потестатизам“ од Калистрат Санџакоски. Големината на овој труд исходи од сета негова преизобилност на форми, стилистички фигури, литерарни...