Ознака: исламска уметност

Изложба во „Лувр“: Христијанската уметност „премина“ во ислам

Бугарската изложба во „Лувр“, сместена во Oдделението за исламска уметност, што предизвика негативна реакција на бугарските стручњаци од областа на историјата и уметноста, e...