Ознака: ИПАРД 2

Од ИПАРД 2 ќе бидат доделени 8,8 милиони евра

Од Министерството за земјоделство го најавија и објавувањето на повикот до крајот на август за аплицирање за средства од програмата ИПАРД 3 Средства од европските...

Нови преработувачки капацитети поддржани од ИПАРД 2

До средината на октомври, со средства од ИПАРД 2-програмата, треба да бидат реализирани првите три инвестиции во преработувачката индустрија. Средствата во висина од 315.000...

Во Велес досега поднесени дваесеттина апликации за ИПАРД 2

Во канцеларијата на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделстото во Велес на јавниот повик на ИПАРД 2 програмата за модерно конкурентно земјоделство, кој...