Ознака: името ѝ е Петрунија“

„Господ постои, името и е Петрунија“ премиерно во Скопје

Mакедонската премиера на филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на режисерката Теона Стругар Митевска по успехот на Берлинскиот филмски фестивал и освоените две...

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на 14 и 15 март...

Mакедонската премиера на филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на режисерката Теона Стругар Митевска по неверојатниот успех на Берлинскиот Филмски Фестивал и освоените...

„Златна мечка“ за филмот „Синоними“ на Берлинале

Филмот на Теона Стругар Митевска, „Господ постои, името ѝ е Петрунија?“, доби две награди, од екуменското жири и од Здружението на германските кина за...

„Скрин медиа“ високо го рангира филмот на Митевска

Филмот на Теона Стругар Митевска, „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ беше оценуван од жирито на „Скрин медиа“ во Берлин, при што доби одлични...

Тоа што може филмот не може ниедна политика

Причината за поразувачките резултати од натпреварувачките селекции може да се лоцира во вообичаената поставеност на кабестите филмски случувања и лобирањето, што е задолжителен дел...

Со „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на „Берлинале“

Првпат во историјата на својата кинематографија Македонија ќе земе учество во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал Со филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“...