Ознака: злоставување деца

Речиси 200 свештеници од католичката бискупија во Минстер осомничени за злоставување...

Според денеска објавен извештај на истрага спроведена од германскиот Универзитет во Минстер, најмалку 196 свештеници од католичката епархија во овој град се осомничени за...

Објавен извештај за злоставување на деца по домовите низ Лондон

Британски социјални работници „изложиле ранливи деца“ на сексуални престапници кои се инфилтрирале во домови за деца и во згрижувачки семејства со „катастрофални, доживотни последици...