Ознака: згрижување

Пленковиќ: Хрватска е подготвена да згрижи ковид-пациенти од Чешка и Словачка

Хрватска е подготвена да згрижи десетина пациенти од Чешка и Словачка, објави денеска хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ по телефонските разговори со колегите Андреј Бабиќ...

Ќе се воспоставува Центар за згрижување на повредени и запленети диви...

Министерството за животна средина и просторно планирање започна со реализација на активност за „Изработка на студија за изводливост за воспоставување на центар за згрижување...

Хрватска ќе згрижи 12 девојчиња од островот Лезбос

За разлика од Австрија и земјите од Вишеградската група, кои традиционално се спротивставуваат на распоредувањето мигранти низ цела Европа, Хрватска им се придружи на...

Една пензија доволна за десет дена во старечки дом

Дали е време да се размислува за некаква опција за субвенционирање на пензионерите од страна на државата, со што би се покрил дел од...