Ознака: заштита

Класифицираните информации ќе бидат заштитени согласно стандардите на НАТО

На предлог на Министерството за одбрана, на денешната владина седница е утврден предлог-закон за класифицирани информации. Со предлог-законот за класифицирани информации се уредува системот за...

Поетите и академиците апелираа за заштита на Охрид

На апелите на уметниците учесници на фестивалот „Охридско лето“ за спас на Охрид и неговото езеро, односно за зачувување на статусот на град под...

Преземени сите мерки за заштита од свинска чума

Иако мерките против африканска свинска чума се на највисоко ниво, не е исклучена можноста од појава на болеста во земјава, заклучија ветеринарите на координативниот...

Дирекцијата за заштита и спасување со препораки за претстојниот топлотен бран

Дирекцијата за заштита и спасување, согласно најавите на УХМР ги информира граѓаните, дека под влијание на многу топла воздушна маса во наредните денови ќе...

Со биосмарт-ориз до поздрава животна средина

Здружението „Оризова братимка“ е единствено кај нас што произведува биосмарт-ориз Биосмарт-оризот се произведува со сеидба на суво, односно со редосеалка, и водата се пушта кога...

Препораки до граѓаните поради најавите за топлотниот бран

Дирекцијата за заштита и спасување согласно најавите на УХМР за топлотниот бран со температури до 40 степени, апелира до граѓаните да ги почитуваат основните...

Предупредување до туристите за заштита од комарци

Грција Со почетокот на туристичката сезона, здравствените власти во Грција, покрај опасностите од пожарите, предупредуваат и на неопходната заштита од болестите што се пренесуваат со...

Дополнителни мерки за заштита од мигрантите

Босна и Херцеговина Соочени со нарушената безбедносна состојба поради присуството на мигрантите во населените места, Владата на Унско-санскиот кантон одржа вонредна седница на која е...

Влада: Сите институции ќе работат Охридскиот регион да остане под закрила...

Владата на денешната седница ја усвои информацијата за постапување по препораките на УНЕСКО и одлучи да продолжи со исполнувањето на релевантните препораки и одлуки...

Селски стражи за заштита од насилството на мигрантите

Босна и Херцеговина Населението во околината на Велика Кладуша не живее нормален живот, откако е отворен привремениот мигрантски центар во нивната близина Безбедносната состојба во делови...