Ознака: ЕФА

Поповиќ: Високото место во ЕФА е доказ за успесите на „Охридско...

Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ ги презентираше успесите на фестивалот на Самитот на уметнички фестивали што се одржа изминативе четири дена во...

Поповиќ пред ЕФА: „Охридско лето“ е кодот на културата на Балканот

Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ изминативе четири дена ги презентира успесите на фестивалот на Самитот на уметнички фестивали во Џирона, Шпанија во...

„Северен Пол“ се квалификува за „оскар“ и за ЕФА

Филмот „Северен Пол“ на фестивал од А-категорија освои „гранд аворд“, се квалификува за „оскар“ и доби номинација за Европските награди. Филмот на Марија Апчевска-Петровска,...

И Македонија гласа за најдобриот европски филм

Европската филмска академија оваа година ги селектира филмовите: „Девојка во бегство“ во режија на Сандра Ванучи, „Револуција на дрвените коњчиња“ во режија на Селма...