Ознака: екоавтобуси

СКОПСКО – инфо

Почнува теристично прскање против комарци Прскањето против комарци од земја почнува денеска, а ќе трае до петок, 12 јуни 2020 година. Град Скопје ги известува...

Граѓаните во исчекување на новите екоавтобуси

Првите екоавтобуси на ЈСП-Скопје ќе пристигнат на 25 март. Станува збор за десет автобуси што ќе бидат во традиционалната боја на ЈСП - црвена....

Екоавтобуси и трамвај-ќе видиме кога

Скопје ќе добие еколошки и брз транспорт Градот Скопје нема да добие трамвај, ќе добие нова автобуска линија на струја Скопскиот градоначалник Петре Шилегов во својот...

Потпишан договор за набавка на нови екоавтобуси

Скопскиот градоначалник потпиша договор со Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за заем во вредност од 10 милиони евра за набавката на нови...