Ознака: европските влади

Европските влади се откажуваат од поддршката за работниците

Државните мерки што помогнаа да се зачуваат милиони работни места за време на карантинот предизвикан од пандемијата, полека почнаа да се откажуваат наспроти предупредувањата...

Истражување: Земјите на ЕУ не се финансиски транспарентни

Повеќето земји-членки на ЕУ не го испочитувале законскиот рок за воведување јавни регистри на вистинските сопственици на компаниите, мерка за транспарентност што се смета...