Ознака: државно

Ефикасно кризно менаџирање во функција на државно стабилизирање

Решенија секогаш постојат, само треба да се има волја тие да се донесат и да се има искрена желба да им се помогне на...

Додик покрај државното, го сака и етничкото знаме

Уставниот суд на Босна и Херцеговина на дводневна седница во Сараево ќе го разгледува барањето на членот на Претседателството на БиХ Милорад Додик за...

Иницијатива за забрана на државното финансирање на партиите

Организацискиот одбор на граѓанската иницијатива „Земете ги парите од партиите“ почна со собирање потписи за распишување референдум за укинување на буџетските средства наменети за...