Ознака: Долгорочни

Кусогледи проекции за долгорочни последици

Се покажа дека кусогледото проектирање големи проекти и индустриската зона Жабени, која требаше да ги прероди Битола и регионот, беа со далекосежни последици, кои...

Украинскиот конфликт може да го забави, но не и да го...

Избегнувањето дополнителни кризи во Европа и на Блискиот Исток е единствениот начин на кој американската дипломатска и воена моќ може да се префрли таму...

Може ли ковид-19 да предизвика долгорочни или трајни последици по организмот...

Судејќи по многубројните констатации и јавните изјави во медиумите од оние лица што ја добиле битката со болеста, и кај нас излекуваните од вирусот...

Долгорочните последици од проширувањето на НАТО

Договорите за контрола на конвенционалното и нуклеарното оружје меѓу САД и Русија почнаа да пропаѓаат по одлуката на Вашингтон да го проширува НАТО кон...