Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25329)

Нега и убавина

Благодатите на пилатесот во вода Во последниве неколку години приврзаниците на пилатесот во Италија добија можност овие вежби да ги прават во базените. Тим стручњаци...

Дали вечерните ракавици ќе бидат неочекуван моден тренд оваа есен?

Вечерните долги ракавици, родени од потребата за скромност и традиционално поврзани со англиските балови и стариот Холивуд, повторно се враќаат во мода, судејќи според...

Истражувањето за носорозите свртени наопаку ја доби Иг Нобеловата награда

Експериментот во кој со кранови беа подигнати врзани носорози свртени наопаку, за да се утврди каков ефект има тоа врз животните, доби една од...

Фотографското ателје на браќата Манаки

Посети го музејот Фотографското ателје на браќата Манаки е сместенo на најпрометната улица во Битола - Широк Сокак бр.102. На куќата е поставена спомен-плоча, на...

Скулптурите на Хаџи Бошков во античкиот амбиент на Стоби

Изложбата на македонскиот скулптор Петар Хаџи Бошков вклучува четириесетина репрезентативни дела од повеќе творечки фази на авторот, кои опфаќаат четиридецениски период од 1962 до...

Импресивното деби на Дума „Сестри“ – изненадување дури и за пребирливата...

„Браќа Манаки“ се отвори со одличен македонски филм Импресивниот дебитантски филм „Сестри“ на младата режисерка Дина Дума беше пријатно изненадување, дури и за пребирливата филмска...

Рејтингот на партијата на Трифонов во опаѓање

БУГАРИЈА Доколку сега се одржат парламентарните избори во Бугарија, коалицијата предводена од ГЕРБ на Борисов би добила 22,5 отсто од гласовите, а БСП – 16,1...

Каков е договорот за ски-центарот Попова Шапка – Брезовица!

Министерството за економија на Македонија нема потпишано договор/меморандум за соработка за скијачкиот центар Попова Шапка - Брезовица со Косово, ни одговорија од прес-службата на...

Дигитализација за брз проток и меѓу Македонија и Косово

Од досегашните искуства и според сведочењето на директните учесници, се воочува дека со воведување само една контрола на границите и електронска размена меѓу земјите,...

Конкурентност, што беше тоа?

За да може приватниот сектор да ги реализира замислените бизнис-проекции, па дури и најавените инвестиции, освен внимателното дизајнирање на мерките за борба против пандемијата,...