Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24546)

Италијанските банки сѐ потешко се борат со цената на парите, дали...

Забавувањето на растот на БДП нема да ги избегне земјите во еврозоната, сепак најслаб раст оваа година ќе има Италија. Покрај тоа, земјата веќе...

Секој петти жител во земјава страда од главоболка

Дека главоболката се проширува на сите популациски групи зборува и фактот што сѐ повеќе деца до 14-годишна возраст во последно време страдаат од чести...

Со предвремени избори се фаќа постпреспанскиот момент

Иако ставени во контекст на претседателските избори, недвосмислено е дека главниот мотив за паралелно одржување и на евентуалните предвремени парламентарни избори лежи во (не)реализацијата...

Владата ја претстави распределбата на помошта за печатените медиуми

Распределбата на исплатените 42.568.620 денари на 11 печатени медиуми во рамките на владината програма за поддршка на печатење и дистрибуција на печатени медиуми за...

Во Преспанската спогодба пресликани и „Велики петок“, „Кипар“, „Осло“, „Дејтон“, Елисејскиот...

Експертите со кои се консултира нашиот весник пронаоѓаат мноштво сличности помеѓу спогодбата од Преспа и други меѓудржавни договори, како на пример Договорот од Велики...

Моделот за повратот на ДДВ за граѓаните допрва ќе се утврдува

Откако премиерот Зоран Заев викендов најави дека веќе од први јули ќе почне повратот на ДДВ, се стекна впечаток дека на процесот веќе се...

Колку е веројатна воена интервенција против Венецуела?

Поголем дел од понискиот ешалон на венецуелската армија би можел да дезертира доколку добие наредба за напад на опозициските демонстранти. Истовремено, вооружените сили на...

Потпишан договор за набавка на нови екоавтобуси

Скопскиот градоначалник потпиша договор со Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за заем во вредност од 10 милиони евра за набавката на нови...

Се труеме поради корумпирани и подмитени инспектори?

Скопје повторно е на листата на најзагадени градови на светот, а штетните ПМ-честички во воздухот беа присутни осум пати над дозволените граници. Во општината...