Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24508)

Водата стои, Јелена од Драчево не стои

Најголем предизвик и радост носат оние улоги што се разликуваат од она што си ти приватно. Тогаш следува вистинската авантура, вели Јелена ЈЕЛЕНА ЈОВАНОВА, АКТЕРКА Актерката...

Најчудни дестинации за пречек на Нова година

Водечкиот портал за замена на куќи „Хоумексчејнџ“ издвои дури 14 светски дестинации, секоја специфична на свој начин, што се наоѓаат на различни страни на...

Средношколците им се приклучија на студентските протести

На масовните студентски протести во Тирана и низ повеќе градови низ Албанија, вчера им се приклучија и средношколците. Илјадници млади со албански, американски, знамиња...

Пијаните возачи може да останат без возилата!

Доколку во измените на Законот за безбедност на патиштата биде вградена и одредбата со која за најтешките прекршоци, како што е и возењето под...

Пчеларите бараат еднаков третман со другите земјоделски гранки

Веќе со години приходите од оваа дејност се нула, а трошоците за опремата и за репроматеријалите се двојно зголемени и повеќето од долгогодишните пчелари...

Домашните компании очекуваат поддршка од странските

Oдржливиот развој на домашните компании треба да се креира само преку квалитетно образование, кое ќе создава потребни индустриски и технички профили. Системот на финансирање...

Граѓаните бараат мораториум на ГМО-храната

Постојат сериозни научни студии, кои ја докажуваат штетноста од ГМО-храната врз човековото здравје, природата и локалното земјоделство, истакнуваат од неформалната група граѓани и организации...

Ги седнувате ли вашите деца во специјално седиште во возилото?

Казната изнесува 35 евра во денарска противвредност и во мандатна постапка на возачот, кој постапува спротивно на одредбите од ставовите на овој член, ќе...

Мицотакис: Ќе гласаме против Преспанскиот договор и ќе се бориме да...

Нова демократија останува на позицијата дека нема да гласа за договорот од Преспа и ќе се бори за да не се ратификува. Овој став...