Ознака: Дина Дума

„Еуримаж“ го поддржа „Скејтбордингот не е за девојчиња“ на Дина Дума

Македонија е членка на „Еуримаж“ од 2003 година и ова е јубилејна 20-годишнина од нашето членство во овој паневропски фонд. Јубилејната година ја завршуваме...

Филмот „Сестри“ е мое лично филмско зреење

Дина Дума, режисерка Дина Дума е режисерка на филмот „Сестри“ што ја разбранува филмската сцена како македонски кандидат за „оскар“, прв филм што е дел...

Аудиција за играниот филм „Сестра“ на Дина Дума

Кандидатите заинтересирани за улоги или статисти во играниот филм „Сестра” во режија на Дина Дума  може да се пријават на отворената аудиција која ќе...