Ознака: детска градинка

Ќе се гради нова детска градинка во Битола

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска заедно со градоначалничката на општина Битола Наташа Петровска денеска во Битола потпишаа Договор за грант за...

Обновена најстарата детска градинка во Кичево

На најстарата и најголема детска градинка во Кичево „Олга Мицеска“, поставена е нова ограда, висока 1,5 метри, од пластифицирана жица. Новата ограда ќе го...

Ќе се реновира детската градинка „Олга Мицеска“ во Кичево

Најстарата детска градинка во Кичево, „Олга Мицеска“ која е отворена пред педесетина години и во која се сместени 160 деца на возраст од 9...

Инцидент во скопска детска градинка, се заканувале со оружје

Во Скопје во детската градинка на улица „Рокомија“, настанала вербална расправија помеѓу З.Џ.(40) и Б.З., двајцата од Скопје. По кавгата З.Џ. извадил пиштол, додека Б.З....

Саниран покривот и оџаците на детската градинка во Кичево

Благодарение на несебичната помош на РЕК „Осломеј “, санирана е покривната конструкција на детската градинка Клон, која е дел од детската градинка „Олга Мицеска“,...

Отворен нов објект за згрижување на предучилишни деца во Кавадарци

Голема радост за 75 семејства кои ќе го решат горливиот проблем на згрижување на нивното дете во детска градинка. Видно возбудени децата и нивните...

Општина Зрновци доби нова детска градинка

Четириесетина дечиња на возраст од две до шест години од денеска започнаа да ја посетуваат новоизградената детска градинка „Бисерчиња“ во Зрновци, со што и...

Се реновира детската градинка „Олга Мицеска“ во Кичево

Започна реновирањето на најстарата и најголемата детска градинка во Кичево, „Олга Мицеска“. Градинката е отворена пред скоро половина век и според својот капацитет е...

Наскоро во употреба нова детска градинка во Кичево

Со средства од турската агенција за соработка и координација ТИКА, во кругот на училиштето „Санде Штерјоски“ во кичевската населба Пашино, е изградена нова детска...

Ќе се отвори нова детска градинка во Кичево

Со средства од турската агенција за соработка и координација „ТИКА“, во Кичево во кругот на училиштето „Санде Штерјоски„, населба Пашино е изградена нова детска...