Ознака: глупоста

Ода на глупоста

Во текот на изминативе години повеќепати сум се запрашал дали живееме во златната доба на глупоста. Секако дека ги живееме годините кога интелектуалците се...

Екосистем на глупоста

Интелигентните слободномислечки луѓе во Македонија се демографски пазар. Тие се надвор од општествените норми. Размислуваат надвор од наметнатата рамка и ги гледаат светот и...

Парадокс на глупоста

За жал, колку и да се обидувам да бидам толерантен кон сите глупости што ми ги приредија политичарите во последниве години, не успевам во...

Ехото на глупоста

Сеедно што многумина му се смеете на Стојанче Ангелов поради дебатата со Димитар Апасиев. Човекот кажа три суштински работи. Вербалната војна меѓу СДСМ и...