Ознака: глоба

Глоба од 2.000 евра за мајка која не го почитувала решението...

Судот поведе постапка за мајка која не го почитувала решението за изолација на малолетната ќерка. Како што се наведува, наместо во изолација од 14 дена,...

На Навални му се заканува глоба од 13.000 долари поради навреда...

Рускиот опозициски лидер Алексеј Навални денес повторно се најде на суд под обвинение за клевета, а Обвинителството побара тој да биде казнет со 950.000...

Владата ги намалува казните

За физичките лица 75 отсто пониски глоби, а за малите фирми 2,5 пати помали казни, предвидува Предлог-законот за прекршоци што беше усвоен денеска на...