Ознака: возење

Зошто нема ограничување на брзината на германските автопатишта?

Брзото возење ги привлекува туристите Автопатиштата се дизајнирани да овозможат брзо возење, но често нè совладува стравот од казни кога сакаме да го притиснеме педалот...

Градинарството е подобро од пешачење или возење велосипед

Доколку сакате да го комбинирате пријатното со корисното, нема подобра активност од градинарството. Освен што ќе го одржувате телото во добра форма, на вашата...

Брзо возење – брза амортизација на автомобилот

Постојат многу ризици поврзани со брзото возење. Не само што е опасно туку може и да го оштети вашиот автомобил. Ако сакате да заштедите...

Што е тоа „верижна реакција на брзото возење“?

Истражувањата идентификуваа голем број фактори што можат да го поттикнат ваквото однесување зад воланот. Интересно е да се забележи дека иако повеќето луѓе јавно...

Тогаш кога сопирачката не може многу да помогне

Нема нагло сопирање, туку сопирање со моторот во комбинација со мал притисок на педалот на ножната сопирачка. Сопирањето се врши постепено, со цел да...

Најважните правила за безбедно возење во зимски услови

Во зимски услови, кога паѓа снег, а температурите се ниски, основното правило на возење е - бавното е брзо. Ако се обидете да одите...

Дефанзивното возење е синоним за безбедно управување со автомобилот

Можеби е маркетиншки трик, а можеби и не е! Терминот „претпазливо возење“ добива ново, модерно, популарно име: дефанзивно возење! Досегашното име за возењето со...

Заморот од возењето не се надминува со кафе и енергетски пијалаци

СЕЗОНАТА НА ГОДИШНИ ОДМОРИ ГИ НОСИ ПРЕДИЗВИЦИТЕ ОД ВОЗЕЊА НА ПОДОЛГИ ДЕСТИНАЦИИ Најголем проблем е заморот и не тестирајте ги границите на вашата издржливост. Кога...

Дали знаете кој е најекономичниот начин за возење по автопат?

Кој е најекономичниот начин за возење по автопат? Со кои брзини автомобилот е најштедлив? Тоа се често поставувани прашања меѓу возачите, но во оваа...

Новиот „Пежо 408“ се запознава со интернационалните медиуми

По спектакуларната светска премиера на Саемот за автомобили во Париз во октомври, новиот PEUGEOT 408 продолжува кон неговото лансирање на почетокот на 2023 година....