Ознака: водовод

„Водовод Охрид“: Бислимовски да престане да ја манипулира јавноста

Јавното претпријатие „Водовод Охрид“ до Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) согласно закон и бизнис планот достави информација за вкупните расходи и приходи врз основа...

Регулаторна ја префрли топката за цената на водата врз скопски „Водовод“

Барањето за поскапување на водата е поднесено од ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје во текот на ноември минатата година и ние не сакаме...

Скопски „Водовод“ бара зголемување на цената на водата за 30 денари,...

Конечната одлука ја носи Советот на општината Скопски „Водовод и канализација“ доставило барање до Регулаторната комисија за енергетика со кое бара зголемување на цената на...

Исклучена струјата во „Водовод“ од Кочани поради неплатен долг

КЈП „Водовод“ од Кочани денеска остана без струја откако беше прекината испораката од електричната мрежа поради неплатен долг кон добавувачот ЕДС – Скопје. Освен управната...

СУТКОЗ: Инспекторатите и УО на скопски „Водовод“ да ги поништат незаконските...

По пријава на Синдикатот СУТКОЗ при ССМ, Државен инспекторат за труд и Државен управен инспекторат, денеска влезе во претпријатието ЈП Водовод и канализација –...

Финансиска полиција и МВР влегоа во скопски „Водовод“

Управата за финансиска полиција и Министерството за внатрешни работи влегоа во ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, потврдија за МИА од Основното јавно ибвинителство...

Модернизиран и реконструиран водоводниот систем во општина Илинден

Општина Илинден го модернизира и реконструира водоводниот систем. Во должина од 600 метри екипите на ЈКП „Водовод” завршија со дислокацијата на дел од главната водоводна...

Со надежите за нов водовод се крпат дупките во стариот

Од она што можеше да се види на ридот над селото Каратманово јасно е само дека се гради, а како и кога ќе биде...

Екипите на „Водовод и канализација“ со повеќе интервенции на...

Екипите на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ во текот на изминатата недела интервенираа на неколку локации во градот, за непрекинато и квалитетно водоснабдување на...

ЈП „Водовод и канализација“ постави уште еден апарат за наплата на...

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје постави апарат за наплата на сметките во ТЦ „Капитол“, во Аеродром. Апаратот е поставен на вториот кат...