Ознака: виолинисти

Гостува Кирил Трусов, еден од најдобрите виолинисти во моментов

Оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Азно“, со кој ќе одбележи 78 години од формирањето на институцијата, вечерва, од 20 часот....

Концерт на Вадим Глузман, еден од најоригиналните виолинисти

„Меѓу срцето и умот“ е насловен концертот на кој ќе настапи исклучителниот руски виолинист Вадим Глузман, кој важи за еден од најдобрите инструменталисти на...