Ознака: вештачко

Стратегиски исчекор или тактички краткотраен блеф

Неопходно е Владата да избегне потези на фискалната политика, како неодамнешното зголемување на стапката на ДДВ за одредни производи, кои ги зајакнуваат наместо да...

Француска компанија разви вештачко срце

Срцевите заболувања се најголемата причина за смртност во светот, а секој петти човек во развиените земји барем еднаш се соочува со срцеви проблеми. Затоа...