Ознака: васил стерјовски

Македонското и сите малцинства мора да имаат загарантрани места во албанскиот...

Лидерот на единствената македонска партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Стерјовски, за албанската МЦН оценува дека „актуелниот пропорционален изборен систем е дискриминаторски...

Македонците бараат гарантирани пратенички места во албанскиот парламент

Единствената партија на Македонците во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, продолжува со напорите во новиот изборен законик во оваа земја, да се...

Стерјовски го запознал европратеникот Алфонси со проблемите на Македонците во Албанија

Претседателот на Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, информираше дека во Брисел остварил средба со европратеникот Франсоа Алфонси „клучна фигура во застапувањето...

Стерјовски: Бугарија донира за Пустец во замена на нашата македонска националност

Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, гостувајќи во телевизија СОТ, зборуваше за донација од Бугарија...

Македонците во Албанија црпат сила од своето минато, нагласи лидерот на...

Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, МАЕИ, Васил Стерјовски, во објава насловена „Секоја генерација има своја битка", порачува дека Македонците во Албанија уште...

Стерјовски: Македонец претседател на Албанија, зошто да не, во Црна Гора...

Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Стерјовски за албанската национална телевизија МЦН, на прашањето во врска...

(Видео) Васил Стерјовски: Бугарија се стреми кон асимилирање на Македонците во...

Во емисијата „Конак” на албанската телевизија СОТ7 гостуваше Васил Стерјовски, претседателот на Македонската алијанса за европска интеграција (МАЕИ). Во емисијата, Стерјовски ја коментираше бугарската...

Васил Стерјовски: Во пограничниот регион се населени Македонци

Васил Стерјовски е еден од најактивните пратеници во законодавниот дом на Албанија. Тој е првиот пратеник во албанскиот Парламент во демократската Албанија, кој доаѓа...

Пендаровски се сретна со претставници на партијата Македонска алијанса за европска...

Претседателот Стево Пендаровски, денеска го прими Васил Стерјовски, пратеник со македонско потекло од политичката партија Македонска алијанса за европска интеграција во собранието на Република...

Македонец влегува во албанскиот парламент

Васил Стерјовски, генерален секретар на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), ќе биде пратеник во албанскиот парламент. - По известувањето...