Ознака: брт

Нема веќе трт-мрт, граѓаните ќе добијат БРТ?!

И како и за секој проект што треба да се реализира во земјава, така и за овој почнаа да се мешаат политики, по принципот...

Битиќи: БРТ не може да биде поштетен за Скопје од автобуси...

Бас рапид транзит (БРТ) што го финансира Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) не може да биде поштетен за Скопје од автобуси кои...

Шилегов презентираше како ќе изгледа јавниот превоз со трамвајот на тркала

Што претставува БРТ (Бас Рапид Транзит) системот на јавен превоз и зошто Градот Скопје го одбра токму овој модел на јавен транспорт како решение,...