Ознака: божиќните

Традицијата и обичаите не се забораваат

Божиќ е празник на семејството, љубовта, делењето, човечкото во човекот. Колку е поголемо срцето, толку е потопло. За Божиќ и пред Божиќ, каде и...

Постот е еден од столбовите на христијанската вера

Постењето се поврзува со воздржување од мрсна храна, но во суштина постењето е многу повеќе од тоа и значи воздржување од лоши мисли и...

Невакцинираните дома за новогодишните и божиќните празници?

Европа повторно стана епицентар на пандемијата, што натера некои земји да размислат за повторно воведување ограничувања во пресрет на Божиќ, барајќи издржани мерки што...