Ознака: „Амазон“

Штрајк во европските магацини на Амазон

Повеќе илјади работници во европските магацини на американската компанија Амазон стапија во штрајк со барање за подобри услови за работа и поголеми плати. Магационерите...

Основачот на Амазон, Џеф Безос е најбогат човек во светот

Основачот на американската компанија „Амазон“, Џеф Безос (54) стана најбогатиот човек на светот во поновата историја, со богатство од 150 милијарди долари, објави агенцијата...

Амазон ги намали цените во супермаркетите Хол Фудс за своите прајм...

Амазон воведе пониски цени во синџирот супермаркети Хол Фудс за муштериите кои се претплатници на Амазон Прајм услугата. Мерката е на сила од денеска, а...

„Амазон“ оствари раст на приходите од 43 отсто

Американскиот гигант „Амазон“ забележа раст на приходите од 43 отсто, на 51 милијарда долари. Овој пораст е поттикнат од зголемениот обем на продажба во онлајн-продавниците...

„Амазон“ подготвува нов домашен робот

Американската компанија „Амазон“ подготвува планови за да почне со производство на нов домашен робот, кој најрано би се нашол на пазарот во 2019 година....