Ознака: авантура

Дали писателот е пред слепа улица?

Камелија Шојлевска Замислете си еден идеален свет во кој од себе изнедруваш некоја нова вистина… пишувајќи со часови на својот компјутер и кога си завршил...

Преминувајќи го Атлантскиот Океан во капсула препуштена на морските струи

Французинот Жан-Жак Савин, кој помина повеќе од четири месеци пловејќи преку Атлантскиот Океан во капсула која наликува на големо портокалово буре, стигна на својата...

Пристигнува анимираната авантура „Паркот на чудата“

Компаниите „Парамоунт пикчерс“ и „Никелодеон мувис“ ја претставија најновата анимирана авантура, што ја оживува фантазијата и го разигрува новиот и посебен „Парк на чудата“. Ова...

Нова фестивалска авантура на Стотројка – „103 генерации“

Во Младинскиот културен центар во Скопје в сабота, со почеток во 20 часот, на два подиума, музичкото радио Канал 103 организира целовечерен фестивал со...

Рафтинг во пенливите и опасно студени води на Тара

Тара е совршена за пловење со чамец или за рафтинг на диви води. Доживување што нуди вонредна енергија за сите што тежнеат кон нов...