Фото: Твитер/Ентони Блинкен

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен изјави дека „секоја употреба на нуклеарно оружје ќе има катастрофални последици“. Тој потврди оти САД имаат план, доколку се случи нешто слично.

Блинкен одби да прецизира каков ќе биде американскиот одговор.

Тој информираше и дека американски претставници го повикале Кремљ да „престане со приказната за нуклеарно оружје“.