Главниот град на Босна и Херцеговина(БиХ) Сараево денеска беше погодено од олујно невреме проследено со пороен дожд, грмотевици и град.

За кратко време наврнало огромно количество дожд, па дел од улицитеб се целосно поплавени, поради што е отежнат сообраќајот.