Клиниката за инфективни болести во Загреб потврди нов случај на заболен со коронавирус, со што бројот на заразени во земјата се зголеми на 12 лица.

Дирекцијата за цивилна заштита соопшти дека станува збор за близок контакт со друг пациент од коронавирус.

Првиот случај беше пријавен кај маж кој престојувал во Италија.