Австриецот Марсел Хиршер е победник на првиот слалом од новата сезона во Светскиот скијачки куп возен денеска во фински Леви.

На второто место заврши Кристоферсен од Норвешка со девет стоти делови од секундата побавно време, додека трет беше Мирер.

Конечни времиња и пласман на првите пет:

1. Марсел Хиршер (Австрија) – 1.51.04 (54.27 + 56.77)

2. Хенрик Кристоферсен (Норвешка) – 1.51.13 (54.34 + 56.79)

3. Андре Мурер (Шведска) – 1.52.45 (55.32 + 57.13)

4. Рамон Зенхарнер (Швајцарија) – 1.52.49 (55.33 + 57.16)

5. Жан-Баптист Гранџ (Франција) – 1.52.60 (55.58 + 57.02).