Италијанската репрезентативка со романско потекло Александра Аџурџукулезе (17) го освои бронзениот медал на Светското првенство во ритимичка гимнастика што се одржува во Софија, Бугарија, со нејзината кореографија изведена на македонската песна „Зајди, зајди“.