Фото: Маја Јаневска-Илиева

Минувачите им се восхитуваа на јапонските цреши во центарот на Скопје, користејќи го убавото време за да се сликаат покрај расцутените цветови пред да настапи полицискиот час, како што се забележува на фотографиите на фоторепортерката на „Нова Македонија“ Маја Јаневска-Илиева.