Полицијата на Индонезија синоќа со водени топови и гумени куршуми се обидуваше да ги смири демонстрантите кои подметнуваа пожари и се обидуваа да ги преминат барикадите од бодликава жица, како израз на незадоволство од исходот на претседателските избори. Во немирите загинаа шест лица, а беа повредени повеќе од 200.