Европејците ги користат предностите на бесплатниот јавен превоз

Зоран Ташковски: Не е бесплатен превозот, туку правилно се искористени парите на граѓаните.


Немаше кворум за расправа за пожарот во тетовската модуларна болница и за автобуската несреќа на „Беса транс“

Бобан Андрески: Еве доказ колку им е селективна грижата за државава на овие народни избраници или подобро кажано народни прибраници.


Ако свидетелствата задоцнат, за во средно ќе може да се конкурира и со слика од е-дневник

Хрисула Пенопулу: А со сметка за платена струја, вода, данок… може?


Животот во заедница се враќа на голема врата

Јое Јое: На оваа немаштија, навистина ќе живееме по пет фамилии на едно место.


Пендаровски: Пропорционален изборен модел со отворени листи и намалување на бројот на изборни единици

Слободан Милошевски: Покрај вакви расипани политичари, кај нас треба за сѐ со референдум да се одлучува.


Една третина од становите се празни

Столе Петрушевски: Се знае ли чии се тие станови и дали некој плаќа данок за тие станови? Колку од нив се даваат под кирија и колку кираџии има пријавено?