фото: МИА

Пожар кај трафостаницата во Пинтија е причината поради која половина Скопје остана без електрична енергија, потврдуваат од МЕПСО.
– Детали се уште не знам, неофицијално проблемот е кај нас, сите екипи се на терен, се прават секакви обиди да се стабилизира снабдувањето со електрична енергија – вели Виолета Зајкова од МЕПСО.

Принтскрин од видео што се споделува по социјалните мрежи за наводна експлозија и кај Ајватовци

Поголем дел од Скопје попладнево остана без електрична енергија, при што нема струја во Центар, Карпош, Кисела Вода, Аеродром, Ѓорче Петров…

Скопје во мрак без струја