Осум најдобри ученици од основните училишта во општина Аеродром добија пофалници за „најдобар ученик на генерација“ и еднократна парична награда во висина од 10 илјади денари за учебната 2020/2021 година.

Овие ученици изминатата учебна година беа прогласени за првенци на генерација, со што успешно го завршија образовниот процес во училиштата на територијата на општина Аеродром и веќе го почнаа средношколското образование.

Наградени се учениците Ива Спасовска од ООУ „Љубен Лапе“, Кристијан Јакимов од ООУ „Браќа Миладиновци“, Тамара Ристовска од ООУ „Блаже Конески“, Јана Давидовска од ООУ „Гоце Делчев“, Сара Марковиќ од ООУ „Димитар Македонски“, Алексиј Тасиќ од ООУ „Ѓорѓија Пулевски“, Миа Драгниќ од ООУ „Лазо Ангеловска“ и Ева Стојановска од ООУ „Александар Македонски“.

Општина Аеродром за првпат почна да доделува парични награди за првенците на генерација пред три години, со цел да се стимулира талентот на учениците и да се мотивираат за понатамошно надградување и постигнување нови успеси.