Град Скопје информира дека на 29 август, четврток, во раните утрински часови ќе се изврши авионска дезинсекција против ларви од комарци, на подрачјето на Скопје. На истиот датум, во текот на денот ќе се изврши и терестрична дезинсекција против ларви од комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.