Фото: „Нова Македонија“

Вредноста на синдикалната минимална кошница за месец мај 2024 година изнесува 60. 090 денари – информираат денеска од ССМ.

Фото: ССМ

Споредена со вредноста на синдикалната минимална кошница за месец април годинава која изнесува 60.212 денари е намалена за 122 денари.

Како што додаваат од ССМ, со изнајмен стан од 60 квадрати за месец април изнесува 75.465 денари.