Превисоката цена на ноншалантноста

Одредбите што се усвоени треба да важат и во практика, за да може да се спречи загрозувањето на здравјето на граѓаните, кое мора да е приоритет. И друга опција нема. Одговорноста е на сите...

Форца Македонија

Уште на почетокот, искрени и најголеми честитки до сите играчи, до селекторот, стручниот штаб, навивачите и целата македонска експедиција. Сите вие сте македонски херои. И многу повеќе од тоа. Зашто успеавте во нешто што...

Патоказ на крстопатот за автокефалност

Иако повод за Руската православна црква да влезе во отворен судир со Константинопол е желбата на патријархот Вартоломеј да ги реши клучните спорни прашања во православниот свет, украинската и македонската автокефалност, сепак лесно е...

Психоза предизвикана од датуми

Што е лекот за ова растројство? На ЕУ е да го лекува својот, на моменти, дволичен, непринципиелен и нефер однос кон Македонија и да престане да ги менува условите како валкани чорапи ако сака...

Уште еден пораз на политиката и на дипломатијата

Вака, со претходно поставените нејасни и извртени патокази за насоката во која се движи процесот, измешаните информации за самата содржина на текстот од предложениот договор со неговите интерпретации и прогнози за тоа како тој...

Трето полувреме

А да не им текне сега на овие неговите во софиското министерство за надворешни работи, додека го подготвуваат писмото што ќе му го врачат на Макрон, да внесат уште еден нивен „услов“. И онака...

Ценовно стампедо и лов во матно

Има сознанија на надлежните органи и дека маркетите изминативе денови сами ги повлекле производите, а некои од трговците намерно ги повлекле резервите, за потоа да ги вратат со зголемени цени. Токму на оваа појава...

Сплотеност и синергија се новите имиња за успешна нова година

Искуството од изминатиов период покажува колку е значајно сплотени и со меѓусебна доверба и поддршка да целиме кон подобри услови за живот на сите граѓани во земјава Здравје, среќа, љубов, слога, бериќет се само дел...

Историјата на една држава е најдобрата учителка

Патриотските чувства кај младите генерации денес треба да се градат кај нив уште од најмлади години. Спомените за жртвите и историските датуми од нашата историја треба да бидат првата лекција што треба младите да...

Човекот на Заев

Гревот на Велковски и дрскоста на Заев не ги намалува ниту шпекулацијата дека, сега веќе поранешен, директор на бирото е жртва на внатрепартиски пресметки во владејачкиот СДСМ, ниту општо познатиот факт дека тој не...