Фото: Пиксабеј

Оброците, бесплатниот чекиран багаж, удобниот простор за нозете во голема мера не се достапни за патниците што плаќаат билети во економска класа на летовите. Сепак, тоа не значи дека треба да плаќате дополнително за сè што ќе ви затреба кога летате во економска класа. Има работи што сепак можете да ги добиете бесплатно за време на летот Авиокомпаниите имаат некои бесплатни и дополнителни поволности на располагање и тие би можеле да бидат ваши едноставно, ако побарате.
Перници и ќебиња: Иако перница и ќебе не ве чекаат на вашето место, стјуардесата обично може да ви ги обезбеди ако побарате.
Тампони за уши: Спиењето во авион не е лесно, а тампоните за уши може да ви помогнат да заспиете. Ако сакате да ја исклучите вревата околу вас и да уживате во дремка, стјуардесите обично можат да ви дадат бесплатни тампони за уши ако побарате. Дополнување на вода: Бидејќи не можете да поминете низ безбедносниот контролен пункт со ранец полн со пластични шишиња со вода за вашето патување, патувајте со шише што се полни. Ако побарате може да ви биде дополнето.
Други лични предмети: Повеќето авиокомпании имаат комплет подарок за патниците за добредојде, кој може да вклучува чорапи, четка за заби и паста за заби. Некои комплети содржат и маски за очи.