Ознака: живко поповски-цветин

Живко Поповски-Цветин во посета на ООУ „Љубен Лапе“ во Скопје

Фотовест Живко Поповски–Цветин во четвртокот реализира ликовна работилница со наслов „Македонија земја на цвеќето, земја на мирот“ со децата од скопското ОУ „Љубен Лапе“. Заедно со...

Цвеќињата на мирот на Цветин по 33 години се вратија во...

Изложбата „Цвеќе на мирот” на уметникот и хуманист Живко Поповски - Цветин беше отворена изминатиот викенд во Македонскиот културен центар во Њујорк. Изложбата ја отвори...

Новинарот Мендо Димовски ја доби „Цветиновата награда за мир“

Одбележувањето на 120-годишнината од подмолното убиство на македонскиот револуционер Гоце Делчев, во организација на познатиот уметник и голем хуманист, Живко Поповски – Цветин, група...

Цветин со препознатливите цветни минијатури го честита празникот на жената

Сликарот и хуманитарец Живко Поповски - Цветин со неколку негови препознатливи цртежи со цветни мотиви го честита утрешниот Ден на жената - 8 Март. Цвеќето...

Шпанскиот поет Хусто Хорхе Падрон постхумно одликуван со „Цветинова награда за...

Уметникот и хуманист, Живко Поповски - Цветин, постхумно му ја додели „Цветиновата награда за мир” на шпанскиот поет Хусто Хорхе Падрон. Признанието го прими...

Ученици читаа поезија и добија слики од Цветин на изложбата „Мироцвеќе...

На 30-от ден од изложбата „Мироцвеќе на пријателството“ на Живко Поповски - Цветин, на улица „Македонија“ во Скопје, ученици од ПСУ „Јахја Кемал" и...

Ц како цветна македонска градина

Мојата азбука: Живко Поповски-Цветин, сликар и хуманист А - азбука, која ја учев од татко ми Александар, кој ми беше првиот учител. Во негова чест...

Дебармаалски средби и серенади во чест на Свети Трифун

По повод  верскиот празник Свети Трифун, кој се смета за заштитник на лозарите и винарите и Свети Валентин – Меѓународниот ден на вљубените, денеска...