Ознака: воспоставување мир

Кинескиот специјален пратеник уверува дека Пекинг ќе преземе конкретни напори за...

Кина ќе вложи конкретни напори за изнаоѓање политичко решение за украинската криза, соопшти денеска кинеското Министерство за надворешни работи, цитирајќи го специјалниот пратеник Ли...