Ознака: Валута БРИКС

Валутата БРИКС има реална перспектива да стане глобална валута

Јужноафрикански економски експерт ја анализира валутата БРИКС Економистот Алексис Хабијаремје од Универзитетот во Јоханесбург вели дека предложената заедничка валута БРИКС, доколку се користи ефективно и...