Ознака: уште еден блеф

Правејќи ја Русија голема, НАТО и ЕУ поголеми, грешка на Путин...

Од политички и стратегиски аспект, како што видовме, интервенцијата во Украина е само операционализација на дипломатски искажаните амбиции за нов светски поредок. Во практика...