Ознака: протеини

Преголемо внесување протеини може да ги оштети артериите

Протеинските шејкови се еликсир за многу бодибилдери и рекреативци што сакаат да ги зајакнат или тонираат мускулите и да ја обликуваат својата фигура во...

Протеинска лимонада е популарна на Тикток – но дали е здрава

Новиот тренд на Тикток пристигна токму на време за летото: лимонада со смрзнати протеини. Онлајн „готвачите“ воведуваат нова верзија на протеински шејкови, заменувајќи го...

Симптоми што укажуваат на недостиг од протеини

Медицински совет Веројатно не сте ги поврзале следните симптоми со недостиг од протеини, но многу е веројатно дека тоа е причината. Лоша состојба на косата, ноктите...

Микробните протеини со вкус на говедско месо

Многу истражувања покажуваат дека консумирањето месо во богатите земји мора драстично да се намали за да се надмине климатската криза Во следните три децении може...