Ознака: Полскиот

Ако Украина не успее да се одбрани, Полска ќе мора да...

Полскиот амбасадор во Франција со воинствена изјава: Јан Емерик Рошцишевски, полскиот амбасадор во Франција, даде неочекувана изјава во интервју за француската телевизија ЛЦИ, дека би...

Внатрешни консултации, но и пренесување на инструкциите од Вашингтон

Полскиот претседател за денеска свика седница на Советот за национална безбедност Полскиот претседател Анджеј Дуда за денеска свика седница на Советот за национална безбедност во...