Ознака: Пиноче

Дали Пабло Неруда бил убиен од режимот на Пиноче?

Пабло Неруда почина под сомнителни околности дванаесет дена по државниот удар на Аугусто Пиноче против претседателот Салвадор Аљенде, кој беше голем пријател на поетот....